UPPTÄCK GÖTEBORG

Konferensvärdstaden i hjärtat av Västsverige

Njut av din vistelse i Göteborg

Om du har tid före, under eller efter konferensen att njuta av staden kan Göteborg Visitor Centre, vid Kungsportsplatsen, vara ett bra ställe att börja.

Här får du turistinformation med personlig service, tips och råd. Du kan också hämta broschyrer och kartor, samt shoppa souvenirer.

Det är Göteborg

Göteborgs officiella turistguide

Göteborg ligger på Sveriges västkust och är Sveriges näst största stad. Staden är hem för en levande kulturscen, restauranger i världsklass, hållbart boende, en fascinerande historia och en underbar skärgård. Upptäck Göteborg!

Mat & matställen

Restauranger i världsklass, experimentella matrebeller, trendiga barer och en rullande armada av food trucks – Göteborg har allt.

Parker och trädgårdar

Den kompakta stadskärnan gör det lätt att nå parker & trädgårdar som Slottsskogen och Botaniska trädgården, som är en av de största botaniska trädgårdarna i Europa. I och i närheten av Göteborg finns gott om grönområden att uppskatta och koppla av i.

Göteborgs skärgård

Över 20 öar med en oändlig mängd pärlor att upptäcka. Göteborgs skärgård sträcker sig längs kusten som ett pärlband. Du behöver inte resa långt från staden för att hitta charmiga byar, fantastisk natur och stränder. Sälsafari, havsfiske och båtutflykter är bara några av de aktiviteter som finns här.

© Copyright - Klinisk Kemi 2023